10 Bruidsreportage tips voor bruid en bruidegom

Heb je je ooit afgevraagd wat jullie als bruidspaar zelf kunnen doen voor een mooie bruidsreportage? En hoe je de mooiste foto’s van jezelf krijgt op jullie grote dag?

Lees dan de onderstaande 10 tips voor een mooie bruidsreportage:

  1. Bepaal een realistisch budget – Je krijgt nog altijd waar je voor betaalt. Een goede en professionele trouwfotograaf heeft zijn/haar fotoapparatuur (camera’s, lenzen, flitsers) dubbel, betaalt verzekeringen en heeft nog veel meer kosten. Hoe kun je je dan indenken dat je voor een habbekrats op de eerste rij qua kwaliteit van trouwfoto’s kan zitten? Zie het bedrag wat je voor de trouwfotograaf reserveert niet als kosten, maar als investering. Het is de visuele verslaglegging van één van de meest emotionele dagen uit jullie leven.
  2. Reserveer voor alles voldoende tijd – Onze ervaring is dat bruiloften vrijwel nooit geheel volgens de initiële tijdsplanning verlopen. Daarom adviseren wij altijd voldoende tijd voor alles te reserveren. Als je verwacht dat je voor de groepsfoto’s zo’n 30 minuten nodig zult hebben, reserveer er dan 45! Zo hebben niet alleen de daggasten, maar vooral ook jullie als bruidspaar af en toe een paar relaxmomenten.
  3. Kies een fotografiestijl die bij jullie past – Er zijn talloze stijlen van fotografie. Bekijk veel voorbeelden van websites van de verschillende fotografen en bepaal wat jullie mooi vinden. Volg daarin je instinct.
  4. Niet teveel groepsfoto’s, alsjeblieft! – Het maakt de trouwfotograaf in principe niets uit hoeveel combinaties jullie willen van de groepsfoto’s, maar het maken van de groepsfoto’s kost veel tijd. Mensen moeten uit beeld stappen, in beeld enz. Ook zullen de daggasten zich snel gaan vervelen. Beperk daarom het aantal combinaties tot circa 10. Dat is door een professionele trouwfotograaf in zo’n 15 minuten te fotograferen.
  5. Schrijf niet ALLES voor! – Dit advies is vooral van toepassing als je een journalistieke trouwreportage wil. Als je een lijst maakt met honderden foto’s die jullie per se willen, blijft er hoogstwaarschijnlijk weinig gelegenheid over om ook nog een journalistieke trouwreportage te maken.
  6. Zorg ervoor dat jullie goed kunnen opschieten met je trouwfotograaf – Hoewel dit misschien te voordehand liggend lijkt, is het wel belangrijk dat jullie je trouwfotograaf mogen, evenals het soort foto’s dat hij/zij maakt. De trouwfotograaf loopt het grootste gedeelte uit de mooiste dag van jullie leven figuurlijk voor jullie voeten, dus het is prettig als je je kunt ontspannen in zijn/haar aanwezigheid.
  7. Wil je prachtige foto’s van de voorbereidingen? – Zorg er dan voor dat je je in een opgeruimde kamer voorbereid. Dat levert mooiere foto’s op dan een kamer vol rommel. En contracteer een bedrijf dat met twee trouwfotografen komt, zodat ze tegelijkertijd foto’s kunnen maken van de voorbereidingen van zowel de bruid als die van de bruidegom.
  8. Bekijk foto’s van een hele trouwdag – Wanneer je je trouwfotograaf uitkiest, zorg er dan voor dat je foto’s van de hele dag te zien krijgt. Iedereen kan wel een paar mooie foto’s gedurende de dag maken, maar slechts professionals knippen mooie foto’s van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.
  9. Zenuwachtig als je wordt gefotografeerd? – Vraag je trouwfotograaf voor een pre-wedding shoot. Het is een leuke manier om je trouwfotograaf beter te leren kennen in een ontspannen sfeer. Bovendien levert dit mogelijk foto’s op die jullie voor je trouwkaart kunnen gebruiken.
  10. Tenslotte – Accepteer dat sommige zaken iets anders kunnen lopen dan gepland en probeer je daar niet druk over te maken. Ontspan en geniet van jullie mooiste dag!

Bruidsreportage door trouwfotograaf uit Apeldoorn

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: